Összes oldalmegjelenítés

2012. január 21., szombat

Életképek December - Január

Az alábbi bejegyzés rendhagyó módon képes formában meséli el az utóbbi hónapot.
Könnyes szemmel koldulás az asztalnál - állítólag szeretetéhes kiskutyánk
Variációk kényelemre:
Kályha előtt melegedni jó!

A forró radiátor nem akadály, csak meleg legyen!
Ropog a tűz, nincs is ennél jobb télen.

Kecsketúra
Túrázzunk kecskével! Nem lehetetlen.
Kecsót szilveszter napján vittük a bakhoz, és hihetetlen, de könnyebben kezelhető, mint a kutyák. Lehet, hogy rendszer lesz belőle? A faluban persze biztosan gyagyásnak nézett minket pár ember :)

Betörők a kiskertben
A decemberi viharos szelek meglepő kárt okoztak. Arra már a kutyák is (Bejgli) rájöttek, hogy ha a kiskaput lökdösik, a bajonett zár kilazul, majd kinyílik, és ők így hátrajutnak az udvarba, de a kiskert kifutó felőli kapujánál ez a veszély nem állt fenn. A jelek szerint a szél ugyanolyan erővel képes a léckerítést taszigálni, mint a kutyák. A végeredmény az lett, hogy a szerintem csak tessék-lássék elhelyezett zárszerkezet letört. Ezzel alapjában véve nagy baj nem történt volna, de a szél kissé ki is nyitotta a kaput, és a szemfüles kecskék besorjáztak és rávetették magukat a feldolgozásukra békésen várakozó kel illetve sima káposztákra. Letarolták a mangoldot, kicsit a zellert, és a rebarbarát is. 2 túlélő aprócska káposzta maradt. A legnagyobb bajom azonban az eper ültetvény lelegelése. Néhány levélke megúszta, és ahogy néztem, gyökerestül nem téptek ki semmit. Egyértelműen látszik, hogy minden kaput hagyományos módon be kell kötözni (ideális a bálamadzag és a maradék villanydrót).
Egy káposzta földi maradványai


Malac a tyúkólban.
Gondoltuk kandisznónk ne unatkozzon elszeparálva a többiektől, azért betereltük a tyúkudvarba (nem mellékesen az udvart akartam vele feltúratni, mivel a képződött komposzt már 20 cm. Ez sikerült neki, de folyton kiszökött, és a szamarakat terrorizálta, így ma már újra külön ki óljában tengeti napjait.
A nagyobb mozgástér nem villanyozta fel úgy, mint a szamarak.
Év végén tettünk egy kis túrát a kutyákkal a tanyára, nem egyszerű 3 kutyával kirándulni.
Sajnos csak ritkán jutunk ki a tanyára, de a kutyák mindig élvezik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése