Összes oldalmegjelenítés

2015. március 30., hétfő

Tyúk projekt újratöltve

Mivel állandósult a tojáshiány, és az elégedetlenség a konvencionális termékekkel, ezért végleg elhatároztuk, hogy újra belevágunk a tyúktartásba. A róka veszély ellen megtesszük a szükséges lépéseket, így talán lesz pár kakas a pörköltbe, és tojás a nokedlibe.
Farmot tervezni nem egyszerű, néha kicsi az írólap.

Projektoron nagyban az igazi.

A leendő tyúkudvar kijelölése megtörtént. A kecskéktől/szamaraktól sokat szenvedett orgona sövény lesz a tyúkok paradicsoma, így lesz szép illatos sövényünk, és védelem a tyúkjainknak.

A ludak tesztelik a leendő baromfiudvart, mivel ők is ide kerülnek. Régi ketrecük helyett új helyet kapnak. Háttérben a komposzt.
A tyúkól a régi lúdketrec helyére kerül, így szem előtt lesz, nem kell a világ végére menni tojásért, és a cseresznyefa árnyékot tart neki a nagy nyári melegben. Az ól raklap alapú. Alsó részében a ludak kapnak helyet, az emelet a tyúkoké.
A váz

Valami ilyesmi...
Már csak a tyúklétra hiányzik, képek hamarosan.
Természetesen motiváló tényezőt is beleépítettünk a képletbe, azaz vettünk 20 darab 4 hetes jószágot, akik most a nyúlól alsó szintjét használják. Vegyes színválaszték és jó étvágy jellemzi a 350 forintos csibéket. Etetők, itatók már megvannak, a kiskapu vár még kialakításra, aztán jöhetnek a pipik. Komposzt menü programmal várom őket, így elkezdtem egy komposzthalmot építeni nekik, majd hetente újabbat kapnak, és 4 hetes rotációban kitermelem a kész komposztot.

Jóóól összebújva



1 megjegyzés:

  1. Kedves Orgona Farm!
    Bízom benne, higy így 5 év távlatából még tudok kérdezni a tyúkokkal kapcsolatban. Kérem, legyen kedves írni a dr.hernadi.mate kukac gmail.com címre.
    Köszönettel: Máté

    VálaszTörlés