Összes oldalmegjelenítés

2012. december 15., szombat

Cuvee

Pontos dátumot nem tudok, de idén ősszel szőlőlekvár is készült. A bejegyzés címe arra utal, hogy két fajta kék szőlőből készült. Képes beszámoló:

Az egyik szőlő, errefelé micsurinnak csúfolják, apró szemű, jó fekete.
Ketteske, szintén nemtom fajta, valami fűszeresebb otelló származék (most, december közepén is fent vannak a fürtök a tőkén)



Összetevők, kétszőlő, alma, citrom, levendula

Lebogyózva

Almacitromlevendula rápakolva

Levendula csak a végén került bele, hogy jobban benne maradjon az aromája

Magmentesítés (átpaszírozás)

Ittavége

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ez nagyon jól néz ki! Az otellóból nagyon finom, élénk színű vörösbort lehet készíteni, ha az ember nem szúrja el, és mindez az alapanyag társítva a gyümölcsökkel és a lavenderrel... Jövőre megcsinálom. Ez valami nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés