Pontos dátumot nem tudok, de idén ősszel szőlőlekvár is készült. A bejegyzés címe arra utal, hogy két fajta kék szőlőből készült. Képes beszámoló:
|
Az egyik szőlő, errefelé micsurinnak csúfolják, apró szemű, jó fekete. |
|
Ketteske, szintén nemtom fajta, valami fűszeresebb otelló származék (most, december közepén is fent vannak a fürtök a tőkén) |
|
Összetevők, kétszőlő, alma, citrom, levendula |
|
Lebogyózva |
|
Almacitromlevendula rápakolva |
|
Levendula csak a végén került bele, hogy jobban benne maradjon az aromája |
|
Magmentesítés (átpaszírozás) |
|
Ittavége |
Szia!
VálaszTörlésEz nagyon jól néz ki! Az otellóból nagyon finom, élénk színű vörösbort lehet készíteni, ha az ember nem szúrja el, és mindez az alapanyag társítva a gyümölcsökkel és a lavenderrel... Jövőre megcsinálom. Ez valami nagyon finom lehet!