Összes oldalmegjelenítés

2012. december 15., szombat

Szarvasgomba

Utólag is elnézést a rendszeres olvasóktól a hosszú szünetért, de elég sok dolog összejött novemberben és a blogírás elég hátra szorult a teendők között.
A címben szereplő szarvasgomba azért érdekes, mert már régóta szemeztem a témával, de most érett meg az idő... ami annyit tesz, hogy végre valahára a tanyára telepítettünk néhány szarvasgombával oltott facsemetét (tölgyek és mogyorók). Nagyon kíváncsi leszek a végeredményre, amire minimum 5 évet kell várnunk :)

Kocsánytalan tölgy telepítés alatt
Amennyiben nem lesz szarvasgomba, a fáknak is örülünk, mert az eredetileg a területre jellemző erdőből gyakorlatilag semmi sem maradt. Jelenleg amerikai kőris és akác nő mindenfelé. Ez a szarvasgomba miatt jó lehet, mert nagy valószínűséggel nem lesz mikorrhiza konkurencia a meglévő fák gyökerén élő gombákkal.
Közben a malacokat elkezdjük majd trenírozni gombakeresésre :D

A faültetéssel párhuzamosan vetettünk diót is, mivel a diófák szeretnek felénk. A legutóbbi permakultúra tanfolyamon éppen dióvetés volt a gyakorlati foglalkozás, próbáltam tehát hasznosítani.

Középen a pet palack csőben ülnek a diók, körülöttük erősen mulcsoztunk (mivel az aljnövényzet minimális, nem vittük túlzásba) Egy karó jelzi az ültetés helyét. Matyikutya is segített.
Dió mellett elraktunk néhány szelídgesztenyét is. Nagyon szeretem ezt a fát is, és bár a talaj meszessége miatt szinte biztos, hogy termést nem szüretelünk, már egy fácskának is nagyon örülnénk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése