Összes oldalmegjelenítés

2013. július 1., hétfő

Házi pizza

Mivel vastagon itt van már a szezon, ezért minden héten többször is sütünk-főzünk a teraszon. Ennek keretében sláger a paprikás krumpli, illetve a különféle grill húsok. Ennek ellenére a nagy sütő alkalmassá lett téve komolyabb sütésre is (ki lett rakva samott téglával). Ezt eddig még nem próbáltuk. Szerencsére barátaink is kaphatóak egy kis sütögetésre, így ritkán kell szűk körben főzőcskézni, így megbeszéltük, hogy kipróbáljuk a pizzasütést. Barbi meggyúrta a tésztát, hozott paradicsomos alapot, a többit rendeztük mi. Kontrollként sütöttünk a villanysütőben is, hogy lássuk a különbséget.
Első körben 2 órán keresztül tüzeltem a samottos tűztérben, majd szétkotortam a parazsat, és egy samott téglára behelyeztük tepsiben a pizzát. Tovább beszéljenek a képek:
Kicsi az ajtó :(

Felülről

Végeredmény
 6 komoly pizza készült el. Végül sajnos a parázs nem volt elegendő, így újra tüzet raktunk, és felakaszthatós tepsivel belógattuk, a pizzát a tűz fölé. Tökéletesen megsült. Tapasztalatból látszik, hogy ebben a sütőben ebben a formában komolyabb sütést nem tudunk végrehajtani (túl nagy a sütőtér+jó húz a kémény+nagy az ajtó) Persze egy füstölőtől ez sem rossz :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése