Összes oldalmegjelenítés

2013. szeptember 17., kedd

Állatok nyár végén

Hazajöttek a birkák. Sajnos nekiestek a gyümölcsfáknak a szomszédban, igaz én arra emlékszem, hogy fel akarják szántani az udvart, így amíg nem szóltak, nem aggódtam. 2-3 hét múlva egyébként is jöttek volna haza. A hazaút egyszerűbben sikerült mint vártam. abrakkal odacsaltam őket magamhoz, és a két rackát sikerült elkapnom azon nyomban a szarvuknál fogva. A két másik páciens pedig szépen ballagott utánunk. Nem mondom, hogy a 100 méter alatt nem izzadtam le, de gyorsan végeztünk. Istók nem nézte jó szemmel őket, ezért a szamarakat kiengedtem szaladni egyet, és a birkák úgy mentek be a karámba. Tegnap sikerült találni kost a két keverékhez, a rackákon még dolgozom, de október végénél előbb nem viszem el őket beűzetni.
A kiskecskék szépen cseperednek. Füles ritka rossz jószág lesz. Mindenfelé keringenek legendák a rossz szökős kecskékről, akik mindent tönkre tesznek. Nekünk eddig szerencsénk volt, mert a mieink nem másztak az autó tetejére, vagy az istálló tetejére, és a kerítésen sem ugráltak át. Füles más. Őbenne látom az Xfaktort, és már most olyan rosszcsont, hogy előre félek mi lesz, ha megnő. Megfogni nem hagyja magát.

Sokáig kerestem, mielőtt meglett a 2 méter magas kerítés tetején.
Szerencsére kifér a karám lécei között, így kedvére randalírozik az udvarban. Rájött, hogy a finom faleveleket könnyedén eléri a kerítés tetejéről. Nagyon önállóak, így remélem a kis bakot a héten el tudom vinni új helyére, és Füles is le lesz választva, Kecsuszt pedig lehet majd fejni.
Almát sikerült a nyáron lelkiismeretes munkával kigyógyítani a fülgyulladásából, ami szerencsére azóta sem jött vissza. Sikerült megtalálni a megfelelő, gyógyszer-fülcsepp kombinációt. Talán ennek is köszönhető, hogy rosszabb, mint eddig valaha. Bejgli sem teljesen normális, ugyanis hullik a dió, és állandó késztetést érez, hogy az egész termést ő zabálja fel. Ennek egyrészt nem örülök, másrészt az egész terasz, és udvar tele van dióhéj darabokkal, amikbe kifejezetten nem szeretnék jövőre mezítláb belelépni.
A macskák is jól vannak, mostanában nem hoztak ugyan egeret, de egyre többet szeretnének a lakásban pihizni. ez persze nem engedélyezett, így reggelente a kajaosztás után közelharcot vívunk.

Ciruka a kincsesláda őrizője

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése